Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Khorgim
Temat postu:   PostWysłany: 05 Cze, 2013 - 10:13
Skryba


Dołączył: 04 Mar, 2007
Posty: 57
Skąd: Głogów
Po aktualizacji skryptów zniknęły mi wszystkie moje aliasy, triggery itp.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kungar
Temat postu:   PostWysłany: 05 Cze, 2013 - 12:44
Chochlik


Dołączył: 13 Lut, 2007
Posty: 134

U mnie to samo. Znikły mi wszystkie makra i aliasy.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Amar
Temat postu:   PostWysłany: 05 Cze, 2013 - 13:22
Skryba


Dołączył: 15 Lis, 2008
Posty: 57

Chyba się domyślam co się mogło stać, prawdopodobnie swoje rzeczy napisaliście do folderu 'Warlock' i przy ostatniej aktualizacji się wszystko nadpisało.

Można przywrócić stare wersje, i tu jest mały problem, bo nie jestem pewny rozmieszczenia i was plików.
Ja zrobiłbym to tak: w okienku ze skryptami/aliasami/triggerami itd. u góry jest import, w następnym okienku trzeba odnaleźć folder Mudlet data, (przynajmniej u mnie się tak nazywa) i po kolei wchodzić tak -
Profiles->Warlock(czy jak tam nazwaliście ten profil)->Current-> plik, ktory mieliscie poprzednio (są oznaczone datami więc nie powinno być problemu).

Proponuje zrobić to nie łącząc się internetem, wtedy poprzenosić swoje skrypty do nowego folderu i już nic nie powinno się w tym nowym folderze nadpisywać.

_________________
PS3, Lua, MUD.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Garagoth
Temat postu:   PostWysłany: 05 Cze, 2013 - 23:38
Mag Warlocka


Dołączył: 05 Lip, 2002
Posty: 183
Skąd: Orchia
Kungar napisał:
U mnie to samo. Znikły mi wszystkie makra i aliasy.


Tak jak Lokkak napisał - folder Warlock (a w zasadzie: jest to pakiet Warlock, ale w drzewku ryzuje sie jako folderek, co zrobic) jest w całości nadpisywany przy aktualizacji i NIE WOLNO tam robić zmian.
Wszystkie swoje zmiany należy robić poza folderem Warlock - dotyczy to skryptów, triggerow, aliasów etc.

Na szczęście mudlet wersjonuje profile i można zawsze uruchomić któryś z poprzednich profili (po prostu nie wpisujcie imienia i hasła po połączeniu z Warlockiem), wejdzcie do skryptów i poprzenoście swoje rzeczy poza pakiet Warlock. Następnie możecie sie zalogować, skrypty sie uaktualnić powinny same... (jak nie: w package manager usunac pakiet "Warlock" i zalogować się ponownie.)

G.

_________________
Marudze, z przyzwyczajenia. Ale tak przyjaznie... zazwyczaj.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kungar
Temat postu:   PostWysłany: 08 Cze, 2013 - 11:26
Chochlik


Dołączył: 13 Lut, 2007
Posty: 134

Mudlet przestał mi działać. Po uruchomieniu pojawia się okienko, że windows wykrył problem i zamyka program. Myślałem, że to wina kilku programów które poprzedniego dnia instalowałem, ale po ich usunięciu dalej nie działa.

System to win7.

Ktoś już miał podobny problem czy jestem pierwszy?

edit:
Problem rozwiązałem sam z pomocą forum mudletu. Pomogło usunięcie folderu .config.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kungar
Temat postu:   PostWysłany: 12 Cze, 2013 - 10:58
Chochlik


Dołączył: 13 Lut, 2007
Posty: 134

Mudlet znowu mi się wyłożył. Tym razem nie pomogła nawet reinstalka i wcześniejsze usunięcie folderu .config.

Chcąc grać będę się musiał chyba przeprosić z wardiskiem. Ewentualnie wykupić zmuda.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Garagoth
Temat postu:   PostWysłany: 12 Cze, 2013 - 19:20
Mag Warlocka


Dołączył: 05 Lip, 2002
Posty: 183
Skąd: Orchia
Kurcze, nie wiem co powiedzieć. Nigdy mi się nie wywalił więc ciężko postawić diagnozę (też używam Win7, na linuxie też nigdy mi nie padł).

Usuń mudleta
Usuń foldery (z twojego domowego katalogu):
.config/mudlet
AppData/Local/mudlet
AppData/Roaming/mudlet (o ile jest)

Zainstaluj mudleta

Nie mam pojęcia co więcej może być, zaraz popatrze do rejestru co tam siedzi.

G.

_________________
Marudze, z przyzwyczajenia. Ale tak przyjaznie... zazwyczaj.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kungar
Temat postu:   PostWysłany: 13 Cze, 2013 - 11:37
Chochlik


Dołączył: 13 Lut, 2007
Posty: 134

Odinstalowałem i zainstalowałem, pousuwałem co pisałeś. Dalej nie działa. To chyba coś z Windowsem. Może jakiś wirus, sam nie wiem.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Drake
Temat postu:   PostWysłany: 16 Cze, 2013 - 12:01
Niech ktoś go/ją wreszcie uciszy


Dołączył: 11 Sie, 2002
Posty: 1020
Skąd: Roscor-Tornt
Da się jakoś odpalić spod tego mudleta shella i z niego tfa? Tak jak w zmudzie swego czasu się dało.

_________________
"Ci reptilioni są dziwni, nawet dla mnie."
Cadron, król Góry Feniksa, Mistrz Kamienia arcykapłan Gotam-Gora
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Khorgim
Temat postu:   PostWysłany: 16 Cze, 2013 - 12:33
Skryba


Dołączył: 04 Mar, 2007
Posty: 57
Skąd: Głogów
Widziałem w mudlecie, że można się połączyć z IRC. To byłby świetny pomysł, żeby dało się wejść na oficjalny kanał warlockowy z poziomu mudleta.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Krwin
Temat postu:   PostWysłany: 09 Paź, 2013 - 03:36
Niech ktoś go/ją wreszcie uciszy


Dołączył: 12 Paź, 2003
Posty: 16777215
Skąd: Wwa
Hejka

Dawno mnie tu nie było ; P

Chętnie bym sobie zwiedził Ishu Putra (czy korzystaliście z moich opisów?) - jednak mam problem - nie umiem się za cholerę podłączyć.

Ściągnąłem ze wskazanej strony wskazanego klinta, wszystko wydaje mi się że wpisuję... i nic...

Będę wdzięczny za wskazówki co i jak...

_________________
uczucia cieple i serdeczne sa zawsze banalne i nieprzydatne, artystyczne zas sa tylko podraznienia i zimne ekstazy naszego zepsutego systemu nerwowego, Lizawieto- T. Mann
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kungar
Temat postu:   PostWysłany: 09 Paź, 2013 - 15:17
Chochlik


Dołączył: 13 Lut, 2007
Posty: 134

Cytat:
Po stworzeniu profilu do Warlocka należy koniecznie zaznaczyć w opcjach "Enable GMCP" i zrestartować klienta. To ważne!

Zrobiłeś to?
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
horenet
Temat postu:   PostWysłany: 09 Paź, 2013 - 18:45
Początkujący


Dołączył: 08 Paź, 2013
Posty: 17

Kungar napisał:
Cytat:
Po stworzeniu profilu do Warlocka należy koniecznie zaznaczyć w opcjach "Enable GMCP" i zrestartować klienta. To ważne!

Zrobiłeś to?

Jeśli pytasz czy działa mapper to tak działa sam używam (dość dobrze się sprawuje jak coś )
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Krwin
Temat postu:   PostWysłany: 10 Paź, 2013 - 05:08
Niech ktoś go/ją wreszcie uciszy


Dołączył: 12 Paź, 2003
Posty: 16777215
Skąd: Wwa
tak. strałem się wykonać wszystkie kroki instrukcji i w ogóle mnie nie połączyło. zresztą ściąnąłem cmuda i też nie działało... nie wiem o co chodiz, mysłałem, że może już został warlock zamknięty w miedzyczasie...

_________________
uczucia cieple i serdeczne sa zawsze banalne i nieprzydatne, artystyczne zas sa tylko podraznienia i zimne ekstazy naszego zepsutego systemu nerwowego, Lizawieto- T. Mann
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
horenet
Temat postu:   PostWysłany: 10 Paź, 2013 - 17:40
Początkujący


Dołączył: 08 Paź, 2013
Posty: 17

Krwin napisał:
tak. strałem się wykonać wszystkie kroki instrukcji i w ogóle mnie nie połączyło. zresztą ściąnąłem cmuda i też nie działało... nie wiem o co chodiz, mysłałem, że może już został warlock zamknięty w miedzyczasie...


Na warloku gram od jakiś 3 dni mi wszystko działa zrobiłem konto i samo się zainstalowało itp a używasz mudleta czy innego klienta ??
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
PNphpBB2 © 2003-2006