Warlock - Oficjalna Strona

Archiwum - Najleprze Warlock'owe przepisy...

Anonymous - 03 Sie, 2004 - 19:22
Temat postu: Najleprze Warlock'owe przepisy...
Jak na pozadnego i dobrze wychowanego niziolka przystalo chciaem zachecic wspaniala Wspolnote Graczy do udzialu w pisaniu pierwszej Warlock'owej ksiazki kucharskiej! Kazdy z Was zapewne wie ze po meczacym dniu godzinach walk tudziez inszego zajecia(expienia;)) zacnie zasiasc z kompania przy kuflu zlocistego tak popularnego piwa Wink bezalkoholowego oraz dobrym jedzonku!! Bo i kto dobrego jedzonka z mila checia nie poje? Tak wiec uprasza sie o powazne potraktowanie tej akcji:).
A to kilka wskazowek co mozna w tym przepisie umiescic:
1)Skladniki.
2)Sposob przygotowania.
3)Sposob podania.
4)Historie zwiazane z tym daniem.
5)Wlasne uwagi.

Obyscie zawsze byli syci.... Wasz Huferek.
Anonymous - 04 Sie, 2004 - 09:35
Temat postu: Potrawka z krolika.
Przepis ten przekazal mi moj drogi wojek Poldek ktory pozal go na jednej ze swych dalekich i karkolomnych wypraw. Jest to jak najbardziej potrawa polowa tak ze mozecie spokojnie przygotowac ja gdziebadz jestescie:) - oczywiscie jesli macie odpowiednie produkty;) a oto i one:

1.Ziola - Lisc laurowy,tymianek i szalwia,koperek.
2.Warzywka - Marchew,ziemniaczki i ewentualnie rzepe.
3.I oczywiscie podstawa tego dania - miesko z krolika:)
4.Chlebus(taki jak ciocia Klotylda zawsze piekla Smile )
5.Sol

Sposob przyzadzenia:
Krolika nalezy oskorowac co mozna lacno uczynic przy uzyciu jakiegos kozika.Nalezy pamietac ze skora latwiej schodzi od glowy nizli od ogonka.
Nastepnie nalezy oddzielic od kosci conajleprze mieso,jednak w taki sposob by zachowalo sie w jak najwiekrzych platach(jak sie bedzie gotowalo juz rozdrobnionego to jak zmieknie calkowicie sie rozbije miesko ).Mieso wrzucamy do radelka z goraca ale jeszcze nie wrzaca woda w ktorej przed miesem umieszczamy ziola(nie posiekanei prucz koperku).Gdy juz miesko bedzie dochodzilo co mozna sprawdzic przy pomocy widelczyka mozna a nawet wskazane bybylo dodac do wody warzywa i sol. Warzywa najlepiej pokrajac w kostke. Kiedy warzywa sie ugotuja mieso napewno bedzie juz odpowiednio uduszone. Mozna je tedy podawac..

Podawac najlepjej w miseczkach srednio glebokich. Przystroic mozna jednym tudziez dwoma lisciami miety. Podaje sie ta potrawke z chlebem jako ze wtedy najlepjej smakuje.

Mam nadzieje ze ten przepis zacheci Was do wlasnych prob a i do udzialu w pisaniu niniejszej ksiazki kucharskiej:) Smacznego!

Wasz Huferek.
Anonymous - 04 Sie, 2004 - 15:12
Temat postu: Re: Potrawka z krolika.
Huferek napisał:

Sposob przyzadzenia:
Krolika nalezy oskorowac co mozna lacno uczynic przy uzyciu jakiegos kozika.Nalezy pamietac ze skora latwiej schodzi od glowy nizli od ogonka.

Wasz Huferek.


Najnieprawdziwsza nieprawda. Krolika skoruje sie od zadka w ten mianowicie sposob:
Po zgluszeniu i zyl przecieciu (albo i przegryzieniu jak kto lubi) wiesza sie krola za zadnie nogi.
Dalej skore trza naciac dookola tylnych skokow i wzdluz ud az do zadu i ogona.
Dalej przednie nogi trza odjac i skore mozna sciagac jak rekawiczke na lewa strone wywijajac.
Przy glowie i uszach jeszcze trzeba sie troche pomeczyc, tu jak kto niewprawny, cala poprzednia robote zepsuc mozna.
A od strony lba do krolikow to sie ino weze zabieraja.

Co do gotowania to sie nie wypowiem, bo kto by zreszta dobre mieso w ten sposob marnowal.

Pozdrawiam
M.

PS
Pewnie wytnie moje imie obok postu, wiec zeby nie bylo watpliwosci. To pisalem ja, Murrum.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
PNphpBB2 © 2003-2006